NORTH STAR BEAUTY CLINIC

Hårtransplantation

En hårtransplantation med FUE-metoden (Follicular Unit Extraction) innebär att enskilda hårsäckgrupper avlägsnas direkt från givarområdet. Oftast flyttas hår från patientens bakhuvud där håret är genetiskt kodat att inte tappa. Patienten kan välja att göra små kosmetiska justeringar som att flytta hårlinjen till att fylla ut större kala områden på huvudet. De transplanterade hårsäckarna växer fast nästan direkt och börjar producera naturligt hår med tiden. Resultatet av en hårtransplantation är att det ser naturligt ut och transplanterat hår kan inte falla av.

De vanligaste områdena att transplantera hår till är; hjässa, vikar och hårlinje. Med det kan även utföras på andra hårbärande områden som; skägg, ögonbryn och polisonger som har påverkats av håravfall eller saknas helt, samt för att dölja ärr.

Hårtransplantation är den enda permanenta metoden för att få ytterligare hårväxt! För att få ett bra resultat bör patienten ha ett bra givarområde. Antal hårsäckar som kan plockas beror på givarområdets täthet. Ju fler hårsäckar som transplanteras desto bättre och naturligare resultat.

Login